Nieuwsbrief 29 oktober 2021

Zondag 7 november vieren we de Maaltijd van de Heer. We doen dat met een gezongen Tafelgebed waarmee ik kennis heb gemaakt in mijn vorige gemeente, de oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt. Het is gebaseerd op de bekende melodie ‘Ubi Caritas’ van Taizé. De cantorij zal de koorgedeelten van het Tafelgebed zingen, wij allen samen zingen het refrein en het alternatieve Onze Vader en ikzelf zal als voorganger ook enkele gedeelten zingen.
Ik ben benieuwd, na afloop, naar de beleving die het Tafelgebed oproept. Mijn ervaringen zijn positief. De wisselzang door verschillende partijen geeft me een ervaring van verbondenheid. Bovendien krijgen de teksten door de melodie waarop ze klinken een andere zeggingskracht en komen de rituelen op nieuwe manieren binnen. Omdat ik me ook andere ervaringen kan voorstellen, ben ik benieuwd naar jullie ervaringen.
Goed om te weten is dat we iets langer dan anders in de kring zullen staan. We staan in de kring vanaf het begin van de viering van de Maaltijd, dus kort nadat brood, wijn, druivensap en gaven zijn binnengebracht. Wie bezorgd is niet zo lang te kunnen staan, is welkom op de stoelen in de kring. Mochten de coronapreventie-kaders de kring onmogelijk maken, dan delen we brood, wijn en druivensap zittend in de kerk.
Het thema van de dienst is ‘Niet ver zijn van het koninkrijk van God’. We lezen Leviticus 19:1, 2, 9-18 en Marcus 12:28-34. Samen met de cantorij en hun dirigente Karin van der Helm kozen we er liederen bij als ‘Zoek eerst het koninkrijk van God’ en ‘Jesus Christ, bread of life’.

Geurt Roffel


Bevestiging Ouderlingen

In de diensten van zondag 3 oktober en zondag 24 oktober zijn Anneke Boskma, Chris van der Veer en Afke Boes door respectievelijk ds. Geurt Roffel en ds. Kees Burger bevestigd als ouderling. Anneke neemt als scriba de taken van Marcel den Hartog over en Chris en Afke zullen zich gaan inzetten als pastoraal ouderling. Wij kijken terug op 2 bijzondere en mooie diensten.

Wereldmaaltijd/ Dankdag voor gewas en arbeid

Komende woensdag, 3 november, gaat de diaconie onder leiding van Henk Vink aan de slag om een lekkere maaltijd te bereiden voor de 70 mensen die de rijsttafel besteld hebben. Wat een geweldige opkomst weer! We laten u het tijdstip van afhalen nog via de mail weten.
Van ca. 19:00-19:30 uur kunt u online meekijken naar het avondgebed waarin Martin Brederoo zal voorgaan. De cantorij zal haar medewerking verlenen. U kunt de dienst volgen of terugkijken via ons YouTube kanaal dat u kunt vinden op onze website.
We hopen zo een mooi bedrag op te halen voor de boeren in Zuid Sumatra!

Cadeaukaart Postcodeloterij

Begin november valt er bij de mensen die lid zijn van de postcodeloterij weer de vega cadeaukaart in de bus. Mocht u deze niet zelf gebruiken dan kunt u ze inleveren bij één van de diakenen. Wij kunnen dan per kaart voor 12,50 euro boodschappen doen bij Albert Heijn en de boodschappen bij de Voedselbank inleveren. Vorig jaar bracht dit met de 3 kerken van Harmelen zo’n 2300 euro op. Helpt u dit jaar ook mee?

Bloemen van de kerk

De linker bos bloemen is zondag 17 oktober bij dhr en mw Wesseloo gebracht. Het bloemstuk van de bevestigingsdienst van afgelopen zondag is als groet van onze gemeente bij Geurt Roffel en Kars Oomkes gebracht. Het heeft een mooi plekje in hun nieuwe woning gekregen.
Bij dit bloemstuk hoort de volgende uitleg:
De handen staan symbool voor het gedragen worden door God. De rozen staan symbool voor liefde en ontvankelijkheid. De curcuma is de bloem in tulpvorm, symbool voor geroepen zijn. De witte bloemetjes symboliseren de gemeente die om de ambtsdrager heen staat. De klimop symboliseert de trouw van God en met elkaar.