Meeleven nieuwsbrief 25 november 2022

d758911_w200_qr25november.jpg Van de penningmeester
Binnen onze kerk is er de mogelijkheid om via collectebonnen en QR-code bedragen te geven. Omdat de QR-code van onze ING rekening slechts een beperkte tijd geldig is, willen wij voortaan een code gebruiken die gekoppeld is aan onze Rabo rekening. Als uw bankscanner deze code niet herkent, gebruik dan een algemene scanner. Verder kan de code bij een volgende keer scannen aangeven dat de code al een keer gebruikt is. Dat is geen probleem u kunt de code gewoon meerdere keren gebruiken. Wel moet u uw eigen bank misschien nog een keer selecteren.

Van onze predikant

In de herfstvakantie waren we een weekend in de omgeving van Münster, Duitsland. Één van de redenen waarom Duitsland bij mij goed bekend staat, zijn de grote boekhandels. Ook in Münster stelden ze niet teleur. We hadden ze voor het uitkiezen, boekwinkels bestaande uit
meerdere verdiepingen, die uitlokken tot uren rondkijken, boeken openen, creatieve ideeën opdoen. Zoveel tijd had ik niet, maar op de begane grond van een van hen trof me de overweldigende hoeveelheid adventskalenders. Tafels vol, met allerlei verschillende modellen. Denk aan: kalenders met raadsels, cadeautjes, bonbons (naar keuze met en zonder alcohol), inspiratie en christelijke thematiek. Bij de tafel met crimi-adventskalenders bleef ik nieuwsgierig staan. Nog nooit eerder gezien. Ik zag er boekjes met voor elke adventsdag een hoofdstukje van een detective-geschiedenis. Zoveel soorten adventskalenders, ik kreeg er zin van om zelf eens iets soortgelijks te maken. Het is een mooie manier van (ver)wachten. Leuk om in deze adventstijd te ontdekken dat de kinderen dit jaar een eigen adventskalender krijgen, eentje met stickers.

Geurt Roffel

Adventsproject 2022

3a015f3_w259_advent25.jpg Adventsproject ‘Ik kan niet wachten’

Komende zondag 27 november begint het adventsproject voor de kinderen. Ds. Marti Tuski heeft het verhaal van deze zondag meegenomen in haar voorbereiding, zodat zowel jong als oud met het adventsproject starten. De kinderen mogen muziekinstrumentjes meenemen om twee liedjes te
begeleiden. In de kerk zijn ook instrumentjes aanwezig voor als iemand ze vergeten is. Het zou leuk zijn om een groot orkest bij elkaar te hebben. Komen jullie allemaal??

 

Van de diaconie

daf07b2_w1200_adventskalender.jpg Er lopen weer verschillende activiteiten bij de diaconie:

Komende zondag, 27 november liggen er adventskalenders in de kerk. Het jaarthema ‘Aan tafel’ komt er in terug en u vindt er dagelijks een bijbeltekst, wat gedichtjes en stof tot nadenken. Neemt  gerust een exemplaar mee!

Zondag 4 en 11 december zamelen we in voor de kerstpakketten voor dorpsgenoten die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. We willen hen een fijne kerst bezorgen en laten weten dat ze niet alleen zijn. Met de drie kerken hopen we weer op een goed resultaat.Helpt u mee?

Van een gemeentelid kregen we een schenking. Zij hadden de energietoeslag niet nodig en wilden die graag geven aan mensen die hem wel goed kunnen gebruiken. We willen deze bijdrage dan ook gebruiken voor een extra attentie bij de kerstpakketten. Heel veel dank voor deze gulle gift!

In December kunnen er weer Douwe Egberts punten ingeleverd worden. Hiermee kunnen we voor pakken koffie sparen voor de Voedselbank.

De uitgestelde wereldmaaltijd wordt op 18 januari 2023 georganiseerd. Zet u de datum vast in uw agenda?

Met de actie Schoendoen en Jasdoen hebben we met de 3 kerken 17 gezinnen in Harmelen kunnen steunen. Er zijn 27 paar schoenen en 20 jassen gekocht. Een mooi resultaat!

Tijdens de Raad van Kerken vergadering op 23 november jl. vertelde Eric Schneider, beleidsadviseur armoede, schulden en participatie over de mogelijkheden die de gemeente Woerden heeft om te helpen bij financiële problemen ten gevolge van bijvoorbeeld de hoge energieprijzen. Daar zijn behoorlijke uitgebreide regelingen voor opgesteld. Mocht u hiervan gebruik willen maken en er zelf niet uitkomen dan kunt u contact opnemen met de diaconie@deopenpoortharmelen.nl.
Eric wees ons ook nog op een interessante voorstelling op 6 december: ‘Zie de mens’. De uitnodiging vindt u onder aan de nieuwsbrief. Kaarten zijn gratis maar van te voren reserveren is gewenst.

Bloemen van de kerk

29b6688_w1272_bloemen13nov.jpg De Bloemen van zondag 13 november zijn bij Bert en Wietske Vos gebracht 3434405_w1272_bloemen20nov22.jpg De bloemen van 20 november, eeuwigheidszondag, hebben een plekje bij Atteke Scheper gekregen.
De volgende tekst hoort erbij:

  • De 4 witte rozen symboliseren de 4 gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden.
  • De 5e witte roos staat voor alle overledenen die in onze gedachten zijn.
  • De rode bessen staan voor ons als gemeente om hen heen, uit ons midden maar wel verbonden.
  • Het gipskruid staat symbool voor standvastigheid, vriendschap en eeuwigdurende liefde.
  • De bladeren van de vingerplant staan voor God’s ondersteunende Handen. Een beeld dat verwijst naar de belofte en het vertrouwen dat ons leven in zijn handen ligt. Handen die het leven waarborgen en beschermen.

Gedenk de mens, die sterft in het licht van de levende.
Hij is in liefde geborgen, Bij de Eeuwige. 403dc91_w640_bloeme.jpg Lieve leden van De Open Poort,

Ik wil U namens Anne Maria en mij zelf bedanken voor de bloemen die wij hebben gekregen.
Het meeleven met onze zoon doet ons goed. Hij is gelukkig nog onder ons. Hoe de kanker zich ontwikkelt weten wij nog niet.
Wij hebben ook veel steun aan onze Dominee Geurt .

Groetjes van ons beide.
Anne Maria en Ferdinand de Bloeme

Allerlei

Kerstconcert 16 december 2022 Harmelen

Het Christelijk Gemengd Koor Harmelen geeft op vrijdagavond 16 december 2022 het kerstconcert “Licht in de duisternis“ in de Hervormde Kerk, Kerkplein 1 te Harmelen. De avond begint om 20.00 uur. Er worden mooie bekende en eigentijdse kerstliederen gezongen.
Sopraan Anke Smits verleent haar medewerking door solo te zingen en door verschillende liederen samen met het koor  (en solist uit het koor) ten gehore te brengen.
De muzikale leiding is in handen van de dirigent Roel Bontan. Hij bespeelt ook de piano. Tenny van Cuijck speelt verschillende liederen mee op de viool.
De kerk is open vanaf  19.30 uur. De toegang bedraagt €  10.00. U bent van harte welkom. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Voorverkoop via de koorleden of via secretariaatcgkh@hotmail.com. bd5a9c0_w1272_posterklein3.jpg Datum: Dinsdag 6 december
Locatie: TechnoHub
Industrieweg 2b, Woerden
Aanvang: 20:00u (Ontvangst vanaf 19:15u)
Toegang: Gratis. Vrije gift na afloop
Aanmelden: Reserveer hier uw ticket:

Joseph Wresinski
Cultuur Stichting

Beste mensen,
Graag nodigen wij u van harte uit voor onze nieuwste theaterproductie Zie de mens. De voorstelling wordt gebracht i.s.m. de Gemeente Woerden.

‘Zie de mens’

De Joseph Wresinski Cultuur Stichting is een multicultureel theatercollectief uit Zwolle. Het bestaat uit mensen die leven in kansarme en kwetsbare situaties, en theatermakers. Samen maken wij theater dat de werkelijkheid van armoede over het voetlicht brengt.

Zie de mens is een theatrale collage. De makers van de voorstelling hebben hun eigen ervaring met armoede ingezet om u mee te nemen naar het leven aan de voet van de maatschappelijke ladder. Het is een leven waar veel over gezegd, gedacht en geschreven wordt door mensen die niet in armoede leven. De vraag is of dat een juist beeld geeft van wat mensen in armoede zelf denken en ervaren.

Zie de mens is een persoonlijk document waarmee wij onze kennis van armoede over het voetlicht brengen en oproepen tot solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn. Op die manier hopen wij mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.

Een heel sterke voorstelling. Bijzonder hoe de spelers een levensecht verhaal vertolken. Soms confronterend, dan weer kunstzinnig. Wat werd gezegd over de werkelijkheid van samenredzaamheid in plaats van (de illusie van) zelfredzaamheid is me bijgebleven. Evenals het belang van een thuis!

“ZEER DE MOEITE WAARD, om verschillende redenen: de authenticiteit van de verhalen die door de “ervaringsdeskundigen” worden verteld; de fantastische tekstregie; het gedreven spel; de prachtige vormgeving”.

Met vriendelijke groet, namens alle betrokkenen,

Laurens Umans

Bekijk hier de mail-versie van deze nieuwsbrief