Nederlands Bijbelgenootschap- adventsrooster

NBG-adventsrooster

Leef en lees toe naar Kerst

Het NBG maakt net als vorig jaar een digitaal bijbelleesrooster voor de adventsperiode. Wie zich aanmeldt, krijgt elke dag een e-mail met bijbeltekst, korte overdenking en vraag. Intekenen kan nu via debijbel.nl/advent.

Vanaf 3 december gaat de adventstijd in. Directeur Rieuwerd Buitenwerf: ‘Het adventsrooster helpt lezers om in de drukke decembermaand elke dag even stil te staan bij de Bijbel en de boodschap van hoop en verwachting die daarin doorklinkt. Omdat we het rooster digitaal aanbieden op debijbel.nl, is het extra toegankelijk. Je kunt het op elk gewenst moment er even bij pakken op je mobiel of tablet. Met zo’n verdiepend rooster brengen we de Bijbel voor duizenden Nederlanders dichtbij.’
Inhoud van het rooster

Op de vier adventszondagen gaat het rooster in op teksten uit Lucas: dit is in lijn met het Lucasjaar en met het adventsprogramma van kinderdienstmethode Bijbel Basics. Op de andere dagen wordt stilgestaan bij de verwijzingen van Lucas naar het Oude Testament.
NBG en bijbelleesroosters

Eerder dit jaar lanceerde het NBG een bijbelleesrooster voor de 40-dagentijd, waar 12.000 Nederlanders aan deelnamen. Ook stelde het NBG een stilterooster en vakantierooster beschikbaar. Steeds meer deelnemers melden zich aan voor een online bijbelleesrooster. Het geeft lezers motivatie om elke dag in de Bijbel te lezen.
Aanmelden

Aanmelden kan vanaf vandaag via debijbel.nl/advent. Dan ontvangt u vanaf 3 december automatisch elke ochtend een e-mail met de bijbeltekst, overdenking en vraag.

Via vrijwilligers van het NBG is het rooster ook verkrijgbaar als boekje. Op 1 december 2017 zijn de bijbelroosters gratis verkrijgbaar in Woerden; Vierwoudstedenmeer 130. Het enige wat u hoeft te doen is een kaartje invullen voor ontvangst.